Blog

3 kultowe posypki, świetne do FRYTEK, CHIPSÓW, SMAŻONEGO KURCZAKA. Posypka #1 – Paprykowa: Posypka #2 – Zielona cebulka: Posypka #3 – Fromage: Prosty panierowany kurczak: Miska 1: Miska 2: Kurczaka moczysz w misce 1, a następnie w misce 2. Dla uzyskania ultra grubej panierki możesz powtórzyć oba kroki. Czasy smażenia: Strips – 170 stopni – …

Ciasto na pizzę: Dobór ciasta do pizzy pozostawiam Tobie. W obydwu opcjach są super, jednak jeśli miałbym sugerować to Tony raczej zrobiłby Cal Italię na cieście pierwszym, a New Yorkera na cieście drugim. Pizza Cal-Italia: Z kuli ciasta uformuj placek. Dodaj mozzarellę oraz asiago/provolone. Jeśli wypiekasz w 450 stopniach – dodaj od razu gorgonzolę, jeśli …

Czas moczenia makaronu ryżowego w letniej wodzie: Poniżej 3mm – 25-30 minut 3mm – około 50-60 minut 5 mm – około 90-100 minut Sweet Preserved Radish – Rzodkiew Na słodko-słono: Rzodkiew białą umyj, obierz i pokrój w słupki. Zasyp solą wagowo – na 2kg rzodkwi – 70 g soli (ok. 4 łyżek). Pozostaw na 3h. …

Updating…
  • Brak produktów w koszyku.